Copyright © 2014 by V.Lehtonen      All Rights reserved 

Satelliittitaivas on vuonna 1996 perustettu tanssiorkesteri Varsinais-Suomesta. Bändi sai alkunsa Vehmaalla keväällä -96, jolloin kokoonpanon muodostivat Henri Lehtonen (rummut), Riku Lehtonen (basso) ja Mikko Vuorinen (koskettimet). Bändin laulusolistina toimi Hannele Partanen (nyk. Juhala).

Ohjelmisto koottiin varsin nopeasti, koska ensimmäiset keikat oli sovittu jo samalle kesälle. Ohjelmisto oli pääosin vauhdikas, vaikka sisälsikin kaikki perinteiset tahtilajit valssista tangoon. Lehtosen Riku oli tuolloin bändin jäsenistä ainoa yli parikymppinen. Aluksi treenejä pidettiin Lehtosten kotona takkahuoneessa, joskin aina välillä päästiin isompaan tilaan, naapurin elokuvateatteriin Kuva-Tähteen.

Vuosina 1998-2003 bändi toimi turkulaisen Kristiina Mäen taustalla. Samalla kokoonpanossa tapahtui muutoksia, kun Mikko jäi pois ja Takalan veljekset Markus (koskettimet) ja Tuomas (kitara) liittyivät bändiin. Tuolloin keikkaympäristö laajeni mm. laivoille ja tanssipaikoille ympäri Suomen. Vuosituhannen vaihteen, ja sen jälkeisen ajan pitempiaikaisia jäseniä olivat mm. kitaristit Ville Nurmi, Mikko Iivanainen, J-P Linna ja Kimmo Laaksonen sekä Pekka Kallio (haitari/koskettimet) ja Teemu Halmkrona (koskettimet).

Vuoden -03 jälkeen Satelliittitaivas jatkoi keikkailua ilman erillistä laulusolistia, kunnes kesällä -05 aloitti yhteistyön juuri Pohjois-Pohjanmaalta Varsinais-Suomeen muuttaneen Reija Kortetin kanssa. Näihin aikoihin Henri vieraili myös Tanssiorkesteri Veeruska & Jellonat rumpalina. Jellonien kitaristi Juha-Matti Kaasalainen oli tuttu jo aikaisemmilta vuosilta, ja kävi puolestaan tuuraamassa Satelliittitaivaassa. Juha-Matti ja ”harmonikkavesa” Viljami Lehtonen olivat yhdessä Veeruskan kanssa keikkailleet Jellonissa aina 90-luvulta lopulta asti.

Satelliittitaivaassa soittajat olivat alkaneet hajaantua eri kokoonpanoihin, kun bändi vietti keikoista rauhallista aikaa. Pikkuhiljaa Henrin ja Jellonien miesten musiikillinen yhteistyö oli tiivistynyt, jonka johdosta vuonna 2011 Satelliittitaivas tuli jatkamaan uudella kokoonpanolla ja kolmen soittajan voimin. Samalla tanssiorkesteri Jellonat päätettiin jättää historiaan. Edelleen myös Veeruskaa on saatu kuulla Satelliittitaivaan solistina eri tilaisuuksissa, mm. bändin järjestämillä lavatansseilla Kalannissa viime heinäkuussa.

Kulunut vuosi on ollut siinä mielessä erilainen, että bändi on myös viettänyt ahkerasti aikaa ”kotistudiollaan”, ja saanut aikaan demoja jo melkein puolen levyllisen verran. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia soittoja ja keikkapaikkoja. Nähdään taas jossain..


Henri - Naantalissa, lokakuussa 2014
[Etusivu][Bändi][Historia][Musiikki][Kuvat][Yhteystiedot]